logos

Over Project

"Samenwerking bij het ontwerpen van een innovatief curriculum voor animatie-onderwijs" is een project dat is ingekaderd in KA2 Strategic Partnership for Higher Education Institutions. Het project gaat 24 maanden duren met transnationale bijeenkomsten, multiplier-evenementen, verspreidingsactiviteiten. Het belangrijkste doel van het project is om een ​​nieuw en bijgewerkt curriculum voor animatie-educatie te ontwerpen. 

De 4-jarige academische opleiding op het niet-gegradueerde niveau voor de nieuw ontwikkelde cartoon- en animatiesector in Turkije wordt gegeven aan een beperkt aantal universiteiten in ons land. Slechts 2 openbare universiteiten in Turkije hebben deze afdeling als bachelordiploma. Een van deze afdeling, afdeling Animatie, werd opgericht in 1990-1991 aan de Eskişehir Anadolu University. De tweede is onder de afdeling Film Design en heet Animation Film Design and Direction aan de Izmir Dokuz Eylül University. Marmara University Faculteit voor Schone Kunsten Animatie en Filmafdeling en Erciyes University Afdeling Visuele Communicatie Design Animatie en Cartoon Film Art werden aangeboden aan het hoger onderwijsinstelling (YOK) en aanvaard, maar ze hebben geen colleges hervat. Er zijn twee particuliere instellingen die onderwijs aanbieden op een niet-gegradueerd niveau, namelijk Izmir, Yaşar University Animation Department en Istanbul Maltepe University Cartoon Animation Department, dat animatie-educatie biedt aan universiteiten. Afgezien van deze, wordt de bijdrage aan de sector geleverd door cursussen met betrekking tot het animatieveld selectief te geven in grafische ontwerp- en visuele communicatieontwerpsecties van beeldende kunstfaculteiten. 

Erciyes University (ERU) stelde voor om in 2006 de afdeling Animation Department te openen onder de afdeling Visual Communication Design en aanvaard door de instelling voor hoger onderwijs. Helaas gaf de universiteit voorrang aan Graphics Design Department, meer dan Cartoons en Major Animation. Daarom heeft de afdeling het onderwijs niet hervat. Gebrek aan fysieke ruimte zoals studio, werkplaats enz. En het gebrek aan ervaren academici zijn een andere reden waarom de afdeling niet is hervat. 

Tegenwoordig wil ERU Visual Communication Design Department het animatie-onderwijs hervatten. Om dit te doen, heeft de afdeling contact opgenomen met haar partners uit Europa om een ​​nieuw en bijgewerkt curriculum te ontwerpen dat de komende jaren zal worden gebruikt. 

Partners zijn University of Nova Gorica uit Slovenië, UC Leuven Limburg uit België en World University Service van de Middellandse Zee uit Spanje. Alle partners werken nauw samen gedurende de periode van 24 maanden om tot succesvolle resultaten te komen.

Activiteiten van het project: 
- Aan anaylses de behoeften en verwachting van de arbeidsmarkt en de kloof tussen academie en markt, 
- Het ontwikkelen van nieuwe en bijgewerkte curriculum voor partners, 
- Om nieuwe en innovatieve cursusmaterialen te creëren, 

Doelgroep: 
- docenten, academici 
- kansarme studenten 
- instellingen voor hoger onderwijs, beroepscentra, opleidingscentra 

Gefinancierd door het Erasmus + -programma van de Europese Unie. De Europese Commissie en het Turkse nationale agentschap kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enig gebruik van de informatie die erin is vervat.

Funded by the Erasmus+ Program of the European Union. However, European Commission and Turkish National Agency cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.